Over Rondvaartbedrijf Zeehond

Mario, kapitein en zijn vrouw Adinda, gastvrouw/matroos varen tesamen met veel plezier en enthousiasme sinds 2012 in het prachtige Waddengebied (Werelderfgoed UNESCO 2009) op hun schip ms Zeehond. Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip heeft een ruime en warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Het royale zonnedek, toegankelijk met 2 buitentrappen, is afsluitbaar door middel van een schuifdak en schuiframen waardoor u ook met slechte weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn. Ook beschikt de Zeehond over een goed uitgeruste scheepsbar, 14 comfortabele zitjes a 8 personen, 2 toiletten en in de benedensalon, toegankelijk met een trap, een gezellige (speel) ruimte van 50m2.

Schoon en veilig

De "Zeehond" is een veilig en goed onderhouden motorschip van 33 meter en beschikt over 2x 350 pk motor en een boegschroef van 250 pk zodat zij in (bijna) iedere omstandigheid goed te manoeuvreren is. Zij beschikt over een hydraulische loopbrug welke aan de voorzijde van het schip is gemonteerd zodat gasten eenvoudig en veilig de Schelpenbank kunnen bezoeken en/of bij het ophalen/wegbrengen van gasten van drooggevallen zandplaten en op het Zuidwest-strand van Ameland. Deze brug is speciaal uitgerust met borstels en lopend water zodat iedereen eventuele zand/slik van de schoenen kan vegen.

"Live" informatie

Tijdens de vaart geeft kapitein Mario (desgewenst) "live" een duidelijke uitleg over de vaarroute, natuur, Ameland én de zeehonden. In combinatie met de zeekaarten in de tafelbladen krijgt u een heldere kijk op het waddengebied. Bij het Robbeneiland is er ruimschoots gelegenheid om de zeehonden van dichtbij te bekijken zonder deze te verstoren!
Aan de scheepsbar helpt zijn vrouw Adinda u graag aan een verse kop koffie, heerlijk stuk appelgebak, een "Robbenslok" en nog veel meer versnaperingen.